11-015 Olsztynek
ul. Zamkowa 6
Technik żywienia i usług gastronomicznych to zawód przede wszystkim dla osób lubiących przygody ze sztuką kulinarną, dbających o sylwetkę swoją i innych, myślących o zdrowym odżywianiu oraz cechujących się przedsiębiorczością.
W trakcie nauki kandydaci na techników żywienia i usług gastronomicznych zdobywają wiedzę i praktyczne umiejętności z zakresu:
Ponadto w zakresie wykonywania zadań zawodowych zapoznają się z zagadnieniami:
Zawód daje bardzo dużo perspektyw zatrudnienia: w zakładach żywienia zbiorowego, instytucjach zajmujących się obrotem żywnością, służbie zdrowia, organizacjach ochrony konsumenta, instytucjach zajmujących się upowszechnianiem wiedzy o żywności i żywieniu. Ponadto absolwenci mogą prowadzić własną działalność gospodarczą w zakresie usług gastronomicznych, agroturystyki, hotelarskich, itp.
Dzieje chemii i przemysłu chemicznego biegną dalej naprzód! W tej dziedzinie nie ma ani stacji końcowej, ani stanu nasycenia, ani skrzepnięcia fali wielkiej ewolucji.
11-015 Olsztynek
ul. Zamkowa 6