Branżowa szkoła I stopnia

KUCHARZ

W Zasadniczej Szkole Zawodowej kształcimy w zawodzie kucharza Uczniowie tej klasy zdobywają wiedzę z zakresu przedmiotów ogólnych i zawodowych. Zajęcie praktyczne organizowane są przez naszą szkołę.

Nauka w Zasadniczej Szkole Zawodowej trwa 2 lata i kończy się egzaminem potwierdzającym kwalifikacje zawodowe w zawodzie kucharz. Kierunek ten daje możliwość uzyskania niezależności finansowej i duże perspektywy zawodowe.

W programie zajęć będą realizowane przedmioty z zakresu:

Do zadań kucharza będzie należeć:

W programie nauczania przewidziane są wycieczki przedmiotowe do zakładów przemysłu spożywczego oraz wyjazdy na targi i konkursy gastronomiczne. Podczas dwuletniego cyklu kształcenia w Szkole Zawodowej uczniowie odbywają praktyki w punktach gastronomicznych.

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie kucharz może być zatrudniony:

Po ukończeniu Zasadniczej Szkoły Zawodowej absolwent ma możliwość kontynuowania nauki w technikum. Od kandydatów wymagany jest dobry stan zdrowia, zainteresowanie gastronomią, umiejętność pracy w zespole, życzliwość, uprzejmość i uczciwość.

KLASY WIELOZAWODOWE

Młodzież w naszej szkole może również kształcić się w wybranych przez siebie zawodach takich jak:

W klasach wielozawodowych młodzież odbywa kształcenie z przedmiotów ogólnych, a kształcenie zawodowe na kursach dokształcania zawodowego w każdym roku nauki w ramach zajęć praktycznych w zakładach pracy, jako pracownicy młodociani.

W ramach współpracy kształcenia zawodowego w Zasadniczej Szkole Zawodowej współpracujemy z następującymi zakładami pracy:

Ta strona korzysta z plików cookies. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk